Mindfulness in Arnhem

Interesse in mindfulness in Arnhem, bijvoorbeeld in de vorm van een training? Door de hectiek van het dagelijks leven, een gebeurtenis of stress zijn vele van ons onze natuurlijke mindfulness verloren. En dat is niet zo vreemd, want er wordt iedere dag veel van ons gevraagd. Niet alleen thuis, maar ook op het werk en op andere plekken. Ik help je graag om weer in het hier en nu te leven, maar ook om beter en aandachtiger te communiceren en beter om te gaan met gebeurtenissen uit het verleden. Dankzij mindfulness ervaart je minder stress, weet je beter om te gaan met pijn en ervaar je meer ontspanning en rust. Neem contact op via onderstaande button of bel naar +31 (0)6 262 622 99.

Neem contact op

Wanneer biedt mindfulness in Arnhem uitkomst?

Mindfulness biedt in verschillende situaties uitkomst voor velen van ons. In het algemeen is mindfulness zinvol bij onderstaande of vergelijkbare klachten:

  • stress, piekeren, sombere gedachten
  • moeite met focus en concentratie
  • overspannenheid, burn-out, angst, (chronische) pijn, paniek
  • futloos, lastig ‘energie opladen’

Wat is mindfulness precies?

Mindfulness wordt ook wel Mindfulness Based Stress Recuction genoemd, afgekort tot MSBR. Maar wat betekent mindfulness precies? Mindfulness betekent ‘aandachtigheid’ of ‘opmerkzaamheid’. Het staat voor het volledig bewust zijn van de ervaring die je in het hier en nu hebt. Je kunt het dus zien als een manier van aandacht geven, met het doel om meer plezier, focus, mogelijkheden en tijd te zien, in plaats van dat je je door andere zaken bezighoudt. Echter is deze aandacht er niet zomaar, hier is training voor nodig. Je gedachten worden tijdens de hectiek van alledag namelijk ingenomen door piekeren, stress, haast en peinzen.

Beter omgaan met stress en meer rust en ontspanning

Mindfull in het leven staan brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • beter omgaan met stress
  • leren bewuste keuzes maken
  • de beleving van pijn verminderen
  • grenzen leren stellen en ‘nee’ durven zeggen
  • meer rust en ontspanning
  • betere kwaliteit van leven

8-weekse mindfulness training

Omdat mindfulness niet iets is dat je binnen een aantal afspraken beheerst, bied ik een 8-weekse mindfulness training in Arnhem aan. De training duurt 8 weken en omvat verschillende oefeningen vanuit de cognitieve gedragstherapie die wijd uiteenlopen. Hierbij kun je denken aan allerlei oefeningen zoals observatieopdrachten, bewegingsoefeningen, meditatieoefeningen en meer. Deze training is geheel praktisch en niet zweverig, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Daardoor is mijn mindfulness training in Arnhem voor iedereen uit de regio afhankelijk. De sessies zijn namelijk individueel en vinden plaats in Altforst, een dorp in de buurt van Arnhem en Nijmegen.

 

Mindfulness training volgen? Neem contact op

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een mindfulness training? Maak meteen een afspraak of neem eerst contact met me op voor meer informatie. Je kunt contact met me opnemen door te bellen naar 06-26262299 of door een e-mail te sturen naar coaching@sabinehemmers.nl. Vervolgens neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op

Wat is mindfulness?

De letterlijke betekenis van mindfulness is ‘aandachtigheid’. In de praktijk staat mindfulness voor het volledig bewust zijn van de huidige ervaring in het hier en nu in plaats van bezig zijn met zaken uit het verleden of dingen die nog in het verschiet liggen.

Waar kan mindfulness bij helpen?

Mindfulness kan in principe voor iedereen uitkomst bieden. Iedereen heeft immers profijt van minder stress, meer ontspanning en meer in het hier en nu leven! Dat gezegd, over het algemeen helpt mindfulness bij stress, angst, paniek, piekeren, pijn, burn-out, overspannenheid, verslaving en meer.

Wat is het doel van mindfulness?

Het specifieke doel van mindfulness hangt af van de klachten die je ervaart, maar over het algemeen is het doel van mindfulness om je aandacht op een dusdanige te trainen dat je meer in het hier en nu leeft en zo meer focus, plezier, tijd en mogelijkheden te zien. Dit zorgt op zijn beurt voor minder stress, meer energie en meer grip op je emoties en gedachten.

Wat is het verschil tussen meditatie en mindfulness?

Het verschil tussen meditatie en mindfulness zit ‘m met name in de achterliggende gedachte en focus. Daar waar meditatie draait om fysieke en mentale stilte, gaat het bij mindfulness om bewustzijn en aandacht voor het hier en nu. Overigens maken meditatieoefeningen vaak wel onderdeel uit van mindfulness.