Mindfulness Nijmegen

Op zoek naar een mindfulness training in Nijmegen? Velen van ons zijn door de hectiek van het dagelijks leven, stress of een gebeurtenis onze natuurlijke mindfulness verloren. Er wordt immers veel van ons gevraagd, op werk, thuis, noem maar op. Met mindfulness in Nijmegen van Sabine Hemmer leer je weer in het hier en nu te leven, beter om te gaan met dingen uit het verleden die je nog in de weg zitten en leer je beter en aandachtiger communiceren. Zo ervaar je minder stress, ga je beter om met pijn en ervaar je meer rust en ontspanning.

Meer weten? Neem dan gerust met me contact op – ik help je graag verder. Contact opnemen kan zowel telefonisch (+316-26262299) als via de mail. Ook kun je via onderstaande knop contact opnemen om direct een afspraak te maken.

Ja, ik wil een mindfulness training

Waarbij helpt mindfulness in Nijmegen?

In principe kan mindfulness uitkomst voor nagenoeg iedereen, maar over het algemeen is mindfulness met name zinvol bij de volgende – of soortgelijke – klachten:

  • stress, piekeren, sombere gedachten
  • overspannenheid, burn-out, angst, (chronische) pijn, paniek
  • moeite met focus en concentratie
  • futloos, lastig ‘energie opladen’

Wat is MBSR mindfulness?

Ondanks het feit dat mindfulness populairder dan ooit is weet niet iedereen wat het precies inhoudt. Mindfulness betekent letterlijk ‘opmerkzaamheid’ of aandachtigheid’ en staat voor het volledig bewust zijn van de huidige ervaring, in het hier en nu. In die zin is het een manier van aandacht geven om zo meer focus, plezier, tijd en mogelijkheden te zien in plaats van bezig te zijn met andere dingen. Deze aandacht moet echter getraind worden – helemaals als door de hectiek van het dagelijks leven je gedachten constant worden gedomineerd door stress, haast, peinzen en piekeren.

De officiële naam van mindfulness is Mindfulness Based Stress Reduction, ofwel MSBR. Mindfulness werd in de jaren 80 ontwikkeld door de Amerikaans Jon Kabat-Zinn, een gepassioneerd beoefenaar van meditatie en yoga. Daarnaast was Kabat-Zinn moleculair bioloog, waardoor hij op het idee kwam om de inzichten van de Oosterse tradities te combineren met Westerse wetenschappelijke ideeën. Het resultaat? Mindfulness Based Stress Reduction, ook wel bekend als mindfulness. Kabat-Zinn zelf omschrijft mindfulness als volgt:

“Mindfulness is awareness that arises through paying attention, on purpose, in the present moment, non-judgmentally, in the service of self-understanding and wisdom.”

De voordelen van mindfulness

Meer ‘mindful’ in het leven staan heeft meerdere voordelen.

  • beter omgaan met stress
  • de beleving van pijn verminderen
  • leren bewuste keuzes maken
  • grenzen leren stellen en “nee” durven te zeggen
  • meer rust en ontspanning en minder piekeren en negatieve emoties
  • betere kwaliteit van leven

Het 8-weekse programma

Mindfulness is niet iets wat je binnen een of enkele sessies beheerst. De MBSR trainingen in Nijmegen duurt in totaal 8 weken en omhelst uiteenlopende oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie. Denk hierbij aan bewegingsoefeningen, meditatieoefeningen, observatieopdrachten en meer. In tegenstelling tot wat velen denken zijn deze sessies praktisch en niet ‘zweverig’, waardoor ze in principe voor iedereen toegankelijk zijn. Elke sessie is individueel en vindt in Altforst, op zo’n 20 minuten rijden van Nijmegen, plaats.

Leer beter omgaan met stress en druk met mindfulness in Nijmegen

Sinds de ontwikkeling van mindfulness in de jaren 80 is er veel onderzoek gedaan naar de werking van de methode. Hieruit is gebleken dat het zeer effectief is in het beter, flexibeler en creatiever leren omgaan met spanning, werkdruk en stress. Specifieker leer je de ‘automatische piloot’, stress en stressreacties herkennen en bewust beantwoorden, beter omgaan met gedachten en gevoelens, leer je een ander basishouding aan en leer je beter, aandachtig communiceren. Ook kom je meer te weten over stress, aandacht, communicatie en omgaan met grenzen zelf. Daarnaast blijkt uit zowel praktijkervaring als onderzoek dat mensen die een mindfulness training hebben afgerond zich energieker en vitaler voelen. Kortom, mindfulness biedt uitkomst bij uiteenlopende klachten, waaronder stress, angst, paniek, pijn, slaapproblemen, overspannenheid, burn-outs en meer.

Benieuwd of een mindfulness training in Nijmegen ook voor jou uitkomst biedt? Neem dan vrijblijvend contact met me op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Waarom Sabine Hemmers?

Veel mensen kiezen voor mijn 8-weekse MBSR mindfulness training. Ik heb al meer dan 10 jaar ervaring in het vak en in heb in die tijd al talloze mensen, in Nijmegen en elders, verder geholpen. Overigens houd ik met niet alleen met MBSR trainingen bezig. Ik ben namelijk ook gespecialiseerd in en ervaren met vrouwelijk leiderschap, empowerment, teamcoaching en biedt bovendien one day retreats aan. Mijn aanpak is een combinatie van een frisse blik, doel- en mensgerichtheid, lef en kwetsbaarheid en focust zich in het bijzonder op effectieve verbale en non verbale communicatie.

Maak direct een afspraak of neem contact op

Wil je een mindfulness training volgen in Nijmegen? Maak dan direct een afspraak! Dit kan via onderstaande knop. Ook kun je me bereiken op 06-26262299 of via de mail. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met me opnemen als je vragen hebt of simpelweg wil informeren naar de mogelijkheden.

Ja, ik wil een mindfulness training

Wat is mindfulness?

De letterlijke betekenis van mindfulness is ‘aandachtigheid’. In de praktijk staat mindfulness voor het volledig bewust zijn van de huidige ervaring in het hier en nu in plaats van bezig zijn met zaken uit het verleden of dingen die nog in het verschiet liggen.

Waar kan mindfulness bij helpen?

Mindfulness kan in principe voor iedereen uitkomst bieden. Iedereen heeft immers profijt van minder stress, meer ontspanning en meer in het hier en nu leven! Dat gezegd, over het algemeen helpt mindfulness bij stress, angst, paniek, piekeren, pijn, burn-out, overspannenheid, verslaving en meer.

Wat is het doel van mindfulness?

Het specifieke doel van mindfulness hangt af van de klachten die je ervaart, maar over het algemeen is het doel van mindfulness om je aandacht op een dusdanige te trainen dat je meer in het hier en nu leeft en zo meer focus, plezier, tijd en mogelijkheden te zien. Dit zorgt op zijn beurt voor minder stress, meer energie en meer grip op je emoties en gedachten.

Wat is het verschil tussen meditatie en mindfulness?

Het verschil tussen meditatie en mindfulness zit ‘m met name in de achterliggende gedachte en focus. Daar waar meditatie draait om fysieke en mentale stilte, gaat het bij mindfulness om bewustzijn en aandacht voor het hier en nu. Overigens maken meditatieoefeningen vaak wel onderdeel uit van mindfulness.