Wil jij bewuster leren omgaan met (werk)stress?

Wil jij minder geleefd worden (door gezondheidsklachten) en meer in het hier en nu zijn? Door het drukke leven dat velen van ons leiden zijn we onze natuurlijke mindfulness kwijtgeraakt. Er wordt veel van je gevraagd door de maatschappij, je sociale leven, je werk en jouw gezin/familie. Als je dan ook nog perfectionistisch bent aangelegd of je wil het graag goed doen (voor anderen) dan liggen zaken als jezelf voorbij lopen, stress, emotionele last, druk ervaren, piekeren of depressieve klachten op de loer. In de Mindfulness training leer je om meer in het hier en nu te zijn i.p.v. te denken aan morgen of wat er in het verleden allemaal is gebeurd m.a.w. je leert een nieuwe, andere manier van omgaan met oude patronen, die je soms in de weg zitten.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op via telefoonnummer +316-26262299 of stuur een e-mail naar coaching@sabinehemmers.nl.

Ja, ik wil een mindfulness training

Herken jij onderstaande bij jezelf:

 • je ervaart stress, overspannenheid, burn-out, chronische pijnen, sombere gedachten of piekeren;
 • je wilt beter leren omgaan met spanning, pijn, angst en/of paniek;
 • je wilt minder met gedachten bezig wilt zijn, piekeren of last hebben van een vol hoofd;
 • je wilt je in een druk leven staande houden;
 • je wilt sneller energie regenereren;
 • je wilt beter gefocust en geconcentreerd kunnen werken.

Als jij je in één van deze klachten herkent dan is een Mindfulness training voor jou heel zinvol.

Ja, ik wil een mindfulness training

Wat is Mindfulness MBSR?

Mindfulness MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)- of aandachttraining is begin jaren ‘80 ontwikkeld door de Amerikaanse moleculair bioloog Jon Kabat-Zinn. Als beoefenaar van vipassana-meditatie en yoga bracht hij inzichten uit deze oosterse wijsheidstradities samen met zijn kennis van de westerse medische wetenschap en de cognitieve psychologie en ontwikkelde op basis hiervan het Mindfulness Based Stress Reduction programma. De definitie van Mindfulness, zoals deze geformuleerd is door de grondlegger van de 8-weekse training Jon Kabat-Zinn, luidt:

“Mindfulness is awareness that arises through paying attention, on purpose, in the present moment, non-judgementally, in the service of self-understanding and wisdom.”

M.a.w. Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie. Dit om vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te kunnen leven.

Ja, ik wil een mindfulness training

Wat levert een MBSR training op?

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met (werk)druk en spanning om te leren gaan. Aangetoond is dat zeer uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten sterk afnemen en deelnemers zich beter kunnen ontspannen en flexibeler en creatiever om kunnen gaan met allerlei vormen van stress. Deelnemers ervaren een toename in energie en vitaliteit en in het algemeen een grotere kwaliteit van leven. De training is effectief gebleken bij: (werk)stress en burn-out, angst en paniek, piekeren, chronische pijn en emotionele gevolgen van ernstige ziekte, stress- en spanning-gerelateerde klachten zoals hoge bloeddruk, psoriasis, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en hyperventilatie.

De MBSR training is een 8-weekse training met een programma dat je leert bewust, niet oordelend en met mildheid aanwezig te zijn bij het leven zoals het zich op dat moment voordoet. Het programma bestaat uit vaardigheden en houdingskwaliteiten die je kunt trainen.

In de training leer je een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en je geest wordt rustiger. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken. Met mindfulness leef je intenser en bewuster.

8-Weekse Mindfulness Trainingen MBSR

De 8-weekse MBSR training bestaat uit meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie.

Onderdelen van de training zijn:

 • Begeleide aandachts- en concentratieoefeningen;
 • Eenvoudige bewegingsoefeningen;
 • Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten;
 • Oefeningen gericht op het anders omgaan met gedachten en gevoelens die makkelijk tot piekeren en stress kunnen leiden;
 • Achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie;
 • Gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen.

Iedere sessie heeft een eigen thema, zoals:

 • de automatische piloot herkennen;
 • een andere basishouding aanleren;
 • stress en stressreacties bewust beantwoorden;
 • communicatie met aandacht.

In 8 weken leer je de theorie en oefeningen die jij zelf dagelijks kunt toepassen. Je leert de pauzeknop bij jezelf in te drukken en niet direct automatisch te reageren op stressvolle situaties. Dit geeft ruimte en rust. Je ontvangt een werkboek en krijgt digitale bestanden om thuis mee te oefenen. De MBSR training is niet zweverig, is voor iedereen toegankelijk (er is geen voorkennis vereist) en vindt plaats in Altforst. Deze Mindfulness training is geen gespreksgroep of therapie.

Ja, ik wil een mindfulness training