Team coaching

Wil jij met behulp van team coaching een sterk en high performing team vormen? Ik, Sabine Hemmers, heb als missie om teams te ‘empoweren’ in de groei naar een impactvol en high performing team, waar mensen met veel plezier met elkaar samenwerken. Dat doe ik door gebruik te maken van het 7 schillenmodel van authentiek leiderschap, een in de praktijk getoetst model dat ontwikkeld is door Bas Blekkingh. Daarnaast zorg ik ervoor dat “het gedoe” op tafel komt. Zaken zoals, wat er in de onderstroom speelt, worden behandeld. Dit heeft vaak te maken met normen en waarden en gedrag en communicatie binnen een organisatie.

Ben jij geïnteresseerd in team coaching en wil je met jouw team workshops volgen? Maak dan een afspraak via onderstaande knop. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op via telefoonnummer +316-26262299 of stuur een e-mail naar coaching@sabinehemmers.nl.

Ja, ik wil een afspraak

team coaching

Waar heb je team coaching voor nodig?

Team coaching is van belang wanneer je jouw team wil laten uitgroeien tot een impactvol en high performing team. Wanneer jij tegen onderstaande vragen aanloopt, help ik je graag.

  • Hoe kan ik de samenwerking binnen mijn team verbeteren of vergroten?
  • Hoe zorg ik ervoor dat er vertrouwen is in mijn team?
  • Hoe voorkom ik geroddel en achterklap in mijn team?
  • Hoe kan ik betrokkenheid en eigenaarschap vergroten in het team?
  • Hoe kan ik mijn team zelfsturend maken?
  • Welke sterke eigenschappen hebben mijn teamleden en hoe kan ik deze benadrukken?
  • Hoe wordt mijn team oplossingsgericht en gaat het zichzelf coachen?
  • Hoe creëer ik open- en eerlijkheid naar elkaar toe zonder schaamte en angst om te falen?
  • Welke normen en waarden hanteren wij in ons team?
  • Hoe creëer ik meer werkgeluk en werkplezier?

Wat is authentiek leiderschap?

Authentiek leiderschap is leiderschap waarbij jij je diepste zingeving (missie) en je kernwaarden leidend laat zijn in je gedrag. De verkenningstocht van ‘wat verwacht mijn omgeving van mij’ naar ‘wat wil ik zelf’ brengt je uiteindelijk naar je kern: je authenticiteit. Als jij je eigen kern eenmaal gevonden hebt, is het mogelijk om een reis van je binnenste naar de omgeving buiten te maken.

Je missie wordt leidend voor je gedrag, waardoor jouw probleemstelling(en) een andere lading krijgt en je makkelijker keuzes maakt. Dit helpt jou en je team om sterker te worden en beter samen te werken. Dat is wat ik jou leer tijdens team coaching.

Hoe leer ik je dat?

Voor team coaching start ik met het houden van individuele intakes van de teamleden. Zo komen missies, normen en waarden, kwaliteiten, ego’s, blokkerende patronen en gedoe boven tafel en worden er persoonlijke ontwikkeldoelen bepaald. Deze worden daarna in het team besproken, zodat teamleden elkaar beter begrijpen en gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten. Ego’s worden besproken en constructief ingezet en we pakken blokkerende patronen aan.

Eén van de resultaten van teambuilding is, dat het team een enorme boost in zelfvertrouwen krijgt, waarbij ‘elkaar aanspreken’ normaal gedrag wordt. Om het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk te toetsen, observeer ik na de training voor teambuilding nog een aantal keer in meetings en geef ik feedforward om het gewenste gedrag en de communicatie te borgen. Daardoor gaat de training ook echt bij de teamleden beklijven en wordt deze in de praktijk toegepast.

business coach voor vrouwen

Waarom kies je voor team coaching voor mij?

Organisaties, managers en teamleiders kiezen voor mij als teamcoach, omdat ik me volledig in authentiek leiderschap heb verdiept. Ik heb al meer dan 10 jaar ervaring als coach en in die jaren heb ik al veel bedrijven van binnen gezien en mensenkennis opgedaan, ook vanuit mijn voormalige rol als recruiter. Daarnaast draag ik bij aan verbeterde samenwerkingen vanuit mijn vier kernwaarden: samenwerking, professionaliteit, gelijkwaardigheid en betrouwbaarheid. Ook heb ik ervaring met vrouwelijk leiderschap en empowerment. Ik werk graag samen met organisaties die willen werken aan een inclusief werkklimaat en dit onderdeel van hun cultuur willen maken.

Creëer een high performing team

Wil jij je laten adviseren hoe jouw team kan uitgroeien tot een highperforming team dat impact maakt en met veel plezier werkt? Maak dan een vrijblijvende (online) afspraak via onderstaande knop. Tijdens deze meeting bespreken we de coachvraag en hoe team coaching werkt. Na afloop daarvan staat het je vrij om het traject te starten.

Ja, ik wil een afspraak

Tips voor het maken van een carrièreswitch

Wat ik nog meer doe

Naast mijn werk als team coach, werk ik ook op individuele basis waarbij ik vrouwen met ambitie laat groeien in authentiek leiderschap: vrouwelijk leiderschap. Ik ondersteun vrouwen in het (her)ontdekken van wie ze zijn en waar ze voor staan, zodat ze daar naar kunnen gaan leven. Tijdens deze coaching ontdekken we samen wat jouw missie, visie, waarden en normen zijn. Op basis daarvan kan jij gerichte keuzes maken. We kijken naar zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeeld. Vervolgens werken we aan het vergroten hiervan, met behulp van op maat gemaakte interventies.