Wat is Power Yoga?

Power Yoga is een Westerse afgeleide van de oorspronkelijke en traditionele Ashtanga Yoga. Het is een yang vorm van yoga, wat een krachtige, dynamische vorm van yoga is, die draait om ontspanning door inspanning. Je voert een vaste serie aan fysieke houdingen uit (asana’s), die altijd in dezelfde volgorde worden gedaan. Deze houdingen ondersteun je met ademtechnieken (pranayama) en visuele focus (drishti). De houdingen vormen samen een serie, waarbij de serie per les kan verschillen en waarbij we werken aan sterkere en lenigere spieren. De serie is een dynamische vorm van yoga, waarbij het een fysieke uitdaging vormt om meer in je lichaam te komen en je grenzen te verleggen. Door je aandacht met behulp van je adem te richten op de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat het gevoel van flow.

Voor wie is Power Yoga bedoeld?

Power Yoga is een fysieke en actieve manier van yoga waarbij er wel enige conditie, spierkracht en fitheid nodig is. Als je blessures hebt, dan is deze vorm van yoga niet geschikt. Doordat je tijdens de oefeningen de aandacht bij je lichaam en je adem houdt, train je ook je concentratievermogen. Dit geeft rust in je hoofd en zorgt ervoor dat je beter kunt presteren in het dagelijks leven. Het is dus vooral bedoeld voor mensen die zich met het lichamelijke deel van yoga willen bezighouden waarbij je leert om uit je hoofd in je lijf te komen. Het zijn behoorlijke fysiek, intensieve series waarbij de in- en uitademing een grote rol speelt. Het is dus geen ‘zweverig’ lesje.

Hoe ziet een les eruit?

Een serie begint met het zogeheten aarden: je laat je dagelijkse bezigheden voor wat ze zijn en je richt je op de les die gaat komen. Vervolgens worden de Power Yoga zonnegroeten, Surya Namaskar A en B, uitgevoerd. Tijdens een les Power yoga wordt een reeks asana’s, staande, zittende en liggende houdingen, door middel van vinyasa’s (dynamische tussenbewegingen) aan elkaar geknoopt. De les wordt in een flow gegeven op het ritme van de ademhaling. De series zijn pittig, maar alle houdingen worden opgebouwd in opties. Is het even teveel? Neem dan de rusthouding aan. Power yoga is daarmee toegankelijk voor alle niveaus. Jezelf uitdagen terwijl je luistert naar je lichaam staat centraal. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning, waarin alle asana’s doorwerken in je lichaam.

Prijzen:

Er zijn geen inschrijfkosten. Het volgen van 2 proeflessen kost 15,00 euro, voor een losse les betaal je 11,00 euro en voor een 10 weeks abonnement betaal je 100,00 euro.

Lesrooster:

Klik hier voor het lesrooster, dit moet een link zijn naar Momoyoga: https://www.momoyoga.com/sabinehemmerscoachingtraining/