Mindfulness in Oss

Woon jij in Oss en wil je graag kennismaken met mindfulness? Mindfulness is een stroming in de psychologie. Simpel gezegd: mindfulness is je totale bewustwording, zonder te oordelen. Mijn naam is Sabine Hemmers en ik help je graag om door middel van mindfulness je aandacht weer op het hier en nu te vestigen.

Wil je meer weten over een mindfulness training in de buurt van Oss? Neem gerust contact op. Je kan mij bereiken door te bellen naar 06-26262299 of een e-mail te sturen naar coaching@sabinehemmers.nl.

Neem contact op

Mindfulness nabij Oss bij Sabine Hemmers

Sabine Hemmers helpt jou of je organisatie in de buurt van Oss graag met coachen en trainen. Met de mindfulness trainingen van Sabine Hemmers ben jij in staat om:

  • beter om te gaan met stress
  • de beleving van pijn te verminderen
  • leren om bewuste keuzes te maken
  • grenzen te leren stellen en “nee” te durven zeggen
  • meer rust en ontspanning te ervaren, minder te piekeren en gezond om te gaan met negatieve emoties
  • een betere kwaliteit van leven te verwezenlijken

Definitie van mindfulness

Mindfulness is een Engels woord. Wanneer je het naar het Nederlands vertaald, kom je uit bij de vertalingen ‘aandachtigheid’ of ‘opmerkzaamheid’. Je bent bewust in het moment en merkt wat er in je lichaam en je directe omgeving gebeurt. Het lijkt hier alsof mindfulness hetzelfde is als concentratie. Dat is het namelijk niet. Concentratie heeft veel meer te maken met focus. Mindfulness wordt soms ook wel de kunst van het bewust sturen van aandacht genoemd. Hierdoor ben je meer aanwezig in het hier en ben je bewust van je ervaringen.

De voordelen van mindfulness

Mindfulness brengt tal van voordelen met zich mee. Het heeft veel impact op je lichaam en gemoedstoestand. Je gaat merken dat je een vermindering van angst, een hoge bloeddruk en slapeloosheid ervaart. Je krijgt meer energie en pijn neemt aanzienlijk af. Mindfulness wordt door uiteenlopende mensen beoefend. Iedereen heeft namelijk problemen in hun leven: kleine problemen, maar ook grotere problemen. Mindfulness is een goede methode om hiermee om te gaan. Wist je dat het wordt toegepast bij chronisch zieken, maar dat ook artiesten, tieners en zakenmensen er baat bij hebben?

8-weekse mindfulness sessies

Mindfulness is niet iets wat je binnen een dag kan leren. Om deze reden bied ik 8-weekse individuele mindfulness trainingen nabij Oss aan. In tegenstelling tot wat veel mensen associëren met mindfulness, is het alles behalve zweverig. Tijdens deze training komen er verschillende oefeningen aan bod die voortvloeien uit cognitieve gedragstherapie. De oefeningen waar je hier aan kunt denken, zijn bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en aandachtsoefeningen. De mindfulness sessies vinden plaats in het dorp Altforst, wat in de buurt ligt van Arnhem, Oss en Nijmegen.

 

Benieuwd wat mindfulness voor jou kan betekenen? Neem contact op

Heb ik je interesse gewekt en ben je overtuigd van de vele voordelen die mindfulness jou of je organisatie kan bieden? Maak direct een afspraak of neem contact op voor meer informatie. Je kunt contact opnemen door te bellen naar 06-26262299 of een e-mail te sturen naar coaching@sabinehemmers.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact op.

Neem contact op

Wat is mindfulness?

De letterlijke betekenis van mindfulness is ‘aandachtigheid’. In de praktijk staat mindfulness voor het volledig bewust zijn van de huidige ervaring in het hier en nu in plaats van bezig zijn met zaken uit het verleden of dingen die nog in het verschiet liggen.

Waar kan mindfulness bij helpen?

Mindfulness kan in principe voor iedereen uitkomst bieden. Iedereen heeft immers profijt van minder stress, meer ontspanning en meer in het hier en nu leven! Dat gezegd, over het algemeen helpt mindfulness bij stress, angst, paniek, piekeren, pijn, burn-out, overspannenheid, verslaving en meer.

Wat is het doel van mindfulness?

Het specifieke doel van mindfulness hangt af van de klachten die je ervaart, maar over het algemeen is het doel van mindfulness om je aandacht op een dusdanige te trainen dat je meer in het hier en nu leeft en zo meer focus, plezier, tijd en mogelijkheden te zien. Dit zorgt op zijn beurt voor minder stress, meer energie en meer grip op je emoties en gedachten.

Wat is het verschil tussen meditatie en mindfulness?

Het verschil tussen meditatie en mindfulness zit ‘m met name in de achterliggende gedachte en focus. Daar waar meditatie draait om fysieke en mentale stilte, gaat het bij mindfulness om bewustzijn en aandacht voor het hier en nu. Overigens maken meditatieoefeningen vaak wel onderdeel uit van mindfulness.