Mindfulness in Den Bosch

Interesse in mindfulness nabij Den Bosch? Het dagelijkse leven kan zo hectisch zijn dat we niet meer de kans krijgen om even stil te staan. De wereld is prachtig, maar sommige mensen geven zichzelf niet de kans om dit in te zien. Mindfulness is dé manier om weer te leren dat je veel plezier en voldoening kan halen uit de kleine dingen. Mijn naam is Sabine Hemmers en ik help je hier graag mee.

Meer weten over mindfulness nabij Den Bosch? Neem gerust contact op door te bellen naar 06-26262299 of een e-mail te sturen naar coaching@sabinehemmers.nl.

Neem contact op

Waarbij biedt mindfulness in Den Bosch verlichting?

Mindfulness integreren in je leven is zinvol bij de volgende klachten:

  • De ervaring van stress, sombere gedachten, overspannenheid of burn-out
  • De beleving van fysieke pijn
  • Moeite hebben met het maken van bewuste keuzes
  • Geen grenzen kunnen stellen of “nee” zeggen
  • Weinig focus, energie en concentratie

Wat is mindfulness?

Ondanks dat mindfulness inmiddels een concept is waar veel mensen bekend mee zijn, kan het geen kwaad om kort uit te leggen wat mindfulness is. De psychologische stroming mindfulness staat voor het volledig bewust zijn in het huidige moment. Je bent in het hier-en-nu. Zo maakt mindfulness het makkelijker om plezier, tijd of gewoon focus te hebben zonder dat je gedachten afdwalen. Vooral door de huidige hectiek van school, werk, kinderen of het huishouden geeft mindfulness voldoening in een wereld die altijd maar door blijft gaan.

De impact van mindfulness

Mindfulness zorgt voor meer rust in je lichaam en hoofd zonder dat je drastische veranderingen in het leven roept. De kleine dingen die je implementeert bij het mindfulness leven zijn namelijk het meest impactvol. Je kijkt op een andere manier naar de regen die op je raam klettert, de kruiden in je favoriete soep smaken ineens veel intenser en lekkerder, je focus ligt op het lappen van de ramen. Wist je dat offline gaan of je telefoon uitzetten ook een manier is om mindfulness toe te passen? Vooral wanneer je een hectisch werkleven hebt, brengt het veel rust wanneer je niet bereikbaar bent buiten kantooruren.

Mindfulness training van 8 weken

Ik bied een mindfulness training van 8 weken aan omdat mindfulness niet een vaardigheid is die je binnen een dag beheerst. 8 weken is het perfecte aantal trainingen om alle oefeningen langs te gaan. Deze trainingen zijn afgeleid van de cognitieve gedragstherapie. Hierbij kun je denken aan aandachtsoefeningen, observatieopdrachten en thuisoefeningen. Wat je tijdens de training leert, kun je uiteraard altijd in de praktijk toepassen en oefenen. Zo maak je optimaal gebruik van de kennis die je opdoet tijdens de training.

Ook voor een organisatie zijn de mindfulness trainingen ideaal. Ik help je met het coachen en trainen van jou en je werknemers zodat jullie in staat zijn om samen nog mooiere resultaten te boeken.

 

 

Maak nu een afspraak of neem contact op

Ben je benieuwd wat mindfulness in Den Bosch voor jou kan betekenen? Maak direct een afspraak via onderstaande knop. Voor eventuele informatie over de mogelijkheden kun je me telefonisch bereiken via 06-26262299 of een e-mail sturen naar coaching@sabinehemmers.nl. Woon je niet in Den Bosch, maar wil je wel graag mindfulness ervaren? Ik ben ook actief in Arnhem, Nijmegen en Oss.

Neem contact op

Wat is mindfulness?

De letterlijke betekenis van mindfulness is ‘aandachtigheid’. In de praktijk staat mindfulness voor het volledig bewust zijn van de huidige ervaring in het hier en nu in plaats van bezig zijn met zaken uit het verleden of dingen die nog in het verschiet liggen.

Waar kan mindfulness bij helpen?

Mindfulness kan in principe voor iedereen uitkomst bieden. Iedereen heeft immers profijt van minder stress, meer ontspanning en meer in het hier en nu leven! Dat gezegd, over het algemeen helpt mindfulness bij stress, angst, paniek, piekeren, pijn, burn-out, overspannenheid, verslaving en meer.

Wat is het doel van mindfulness?

Het specifieke doel van mindfulness hangt af van de klachten die je ervaart, maar over het algemeen is het doel van mindfulness om je aandacht op een dusdanige te trainen dat je meer in het hier en nu leeft en zo meer focus, plezier, tijd en mogelijkheden te zien. Dit zorgt op zijn beurt voor minder stress, meer energie en meer grip op je emoties en gedachten.

Wat is het verschil tussen meditatie en mindfulness?

Het verschil tussen meditatie en mindfulness zit ‘m met name in de achterliggende gedachte en focus. Daar waar meditatie draait om fysieke en mentale stilte, gaat het bij mindfulness om bewustzijn en aandacht voor het hier en nu. Overigens maken meditatieoefeningen vaak wel onderdeel uit van mindfulness.